10 000 tone de păcură din rezervele de stat au fost eliberate către „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice

  • 01 Noiembrie 2022 11:35
10 000 tone de păcură din rezervele de stat au fost eliberate către „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice

În cadrul ședinței din 31 octombrie, membrii CSE au mai decis să fie prelungit, pentru perioada noiembrie – decembrie 2022, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe. Măsura este necesară pentru a asigura necesarul de energie electrică, în contextul deficitului rezultat în urma atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina, dar și a limitării volumelor de gaze furnizate către Republica Moldova.

Dispoziția CSE prevede eliberarea de către Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne a cantității de 10 000 tone de păcură din rezervele de stat către S.A. „Termoelectrica”. Păcura urmează a fi eliberată imediat, cu titlu de împrumut, până la 1 iulie 2023 și este destinată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSE din 31 octombrie.

În urma Dispoziției aprobate, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va aproba metodologia privind repartizarea consumului de energie termică și a costului aferent acestui consum între consumatorii unui bloc locativ conectați la sistemul colectiv de alimentare cu energie termică. Măsura va fi aplicată în vederea asigurării echității economice între toți locatarii unor asemenea blocuri, până la aprobarea hotărârii de guvern în acest sens, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău