1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI / Marșul Unirii la Chișinău

  • 30 Noiembrie 2019 18:00
1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI / Marșul Unirii la Chișinău

Mai multe acțiuni organizate de partidele și asociațiile unioniste vor avea loc duminică, 1 decembrie, la Chișinău și în alte localități din R. Moldova.

Partidul Popular Român va depune flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și la Monumentul Celor Trei Martiri din scuarul Catedralei, începând cu ora 10.00. Președintele PPR, Vlad Țurcanu, a comunicat pentru Radio Chișinău că reprezentanții Partidul Popular Român vor participa la Marșul dedicat Zilei Naționale a României, care va începe la ora 14.00, la Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Mișcarea unionistă „Sfatul Țării 2” organizează mai multe activități dedicate Zilei Naționale a României, care vor avea loc la Teatrul Ginta Latină, la ora 12.00. La eveniment vor participa personalități din România și Rep. Moldova.

Partidul Liberal marchează 101 ani de la Marea Unire și Ziua Națională a României. Liderul PL, Dorin Chirtoacă a anunțat că duminică, 1 decembrie, de Ziua Unirii, la ora 12:00, va avea loc o acțiune comună a mai multor formațiuni de orientare unionistă, inițiată împreună de Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat din Moldova, la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, simbol al Unirii. 

Partidul Unității Naționale anunță că va participa la evenimentele dedicate aniversării Marii Uniri, organizate la Chișinău, Orhei și Bălți. Deputatul Octavian Țîcu va participa la cursa de alegări Decada „Elena Alistar”, alături de elevii Liceului „Elena Alistar” (ora 9.00, Parcul Valea Trandafirilor).

La ora 12.00 va fi dezvelit bustul poetului Dumitru Matcovschi, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Asociația „Generația Unită” îi invită pe cei care sprijină ideile unioniste și cauza națională – Unirea, la un marș dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii celor 101 ani de la Marea Unire. Evenimentul va începe la ora 14.00, la Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.  Participanții se vor deplasa spre clădirea Sfatului Țării, de pe strada Alexei Mateevici, locul unde s-a votat Unirea Basarabiei cu România.

Un Marș dedicat celebrării a 101 ani de la Marea Unire din 1918 va avea loc și la Orhei, din fața Bisericii Ortodoxe Românești „Sf. Vasile de la Poiana Mărului”, unde va avea loc și un Te Deum organizat de Mitropolia Basarabiei. 

Un eveniment cultural și un concert de cântece patriotice dedicate zilei de 1 decembrie, Ziua Marii Uniri, va avea loc și la Bălți, la statuia lui Ștefan cel Mare din Piața Independenței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău