1,3 miliarde de euro, în doi ani

  • 25 Mai 2012 12:12
1,3 miliarde de euro, în doi ani

Din anul 2010 și până în prezent, Republica Moldova a contractat credite și granturi în valoare de 1,3 miliarde de euro a declarat vineri, 25 mai, secretarul general al guvernului, Victor Bodiu în cadrul unui seminar despre asistența externă acordată Republicii Moldova.Potrivit acestuia, mai există angajamente din partea donatorilor externi în valoare de jumătate…

Din anul 2010 și până în prezent, Republica Moldova a contractat credite și granturi în valoare de 1,3 miliarde de euro a declarat vineri, 25 mai, secretarul general al guvernului, Victor Bodiu în cadrul unui seminar despre asistența externă acordată Republicii Moldova.

Potrivit acestuia, mai există angajamente din partea donatorilor externi în valoare de jumătate de miliard de euro. Mai mult de jumătate din acești bani reprezintă granturi, iar împrumuturile pe care le contractează Republica Moldova au condiții concesionale.

Printre domeniile care atrag cea mai mare asistență externă sunt agricultura și drumurile, iar cei mai mari donatori sunt Comisia Europeană, Statele Unite ale Americii și Banca Mondială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău