,,Ziua Salvatorului” marcată în Republica Moldova de IGSU al MAI

  • 05 Aprilie 2023 12:21
,,Ziua Salvatorului” marcată în Republica Moldova de IGSU al MAI

Astăzi, 5 aprilie 2023, salvatorii și pompierii din Republica Moldova marchează sărbătoarea profesională "Ziua Salvatorului”. În acest context, în incinta instituției a fost desfășurată ceremonia oficială dedicată omagierii angajaților Inspectoratului, transmite MAI.

Evenimentul a început cu serviciul devin consacrat celor 9 eroi din cadrul serviciului, care au trecut în neființă fiind la datorie și a continuat cu o măsură solemnă de menționare a efectivului.

 La ceremonia oficială a participat Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducerea IGP, IGC, IGPF, partenerii fideli ai Inspectoratului din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii și Ambasadei României din Republica Moldova, precum și veteranii serviciului. 

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a felicitat angajații IGSU cu ziua profesională și a urat salvatorilor și pompierilor succes în realizarea misiunilor, precum și a subliniat că profesionalismul angajaților IGSU mereu contribuie la salvarea vieților omenești în misiuni zilnice, dar și în misiuni internaționale.

,,La orice oră din zi și din noapte, sunteți gata să confruntați stihia pentru a salva vieți. Sunteți oamenii pentru care un „mulțumesc" e semn că ați reușit, a câta oară, să scoateți din pericol pe cineva drag și scump, să salvați suflete. 
O țară întreagă, de la mic la mare, învățăm de la voi ce înseamnă curajul, spiritul datoriei îndeplinite și umanitatea”, a menționat Ana Revenco.

 În semn de recunoștință și înaltă apreciere, oficialii au înmânat mai multor salvatori și pompieri distincții de onoare de Stat: Ordinul “Credința Patriei” clasa III, II, Medalia „Meritul Militar”, Medalia „Pentru Vitejie” prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, Diplome Parlamentului Republicii Moldova, Diplome de Onoare a Guvernului Republicii Moldova, distincții Ministerului Afacerilor Interne și IGSU.


Ceremonia oficială s-a încheiat cu depunerea de flori la memorialul Gloriei Eterne Eroilor Salvatori și Pompieri căzuți la datorie.


Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt la datorie 24 de ore din 24, iar misiunea acestora este să salveze vieți, să prevină situațiile de risc, totodată să lichideze consecințele situațiilor excepționale.

Conform IGSU, la moment în cadrul instituției activează peste 2000 de angajați.

 

În acest an "Ziua Salvatorului” este marcată pentru al 16-lea an consecutiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău