„Tutun CTC” ar putea reveni în proprietatea statului

  • 31 Iulie 2019 15:15
„Tutun CTC” ar putea reveni în proprietatea statului

Cel mai mare producător de articole de tutun din R. Moldova, combinatul "Tutun-CTC" ar putea reveni în proprietatea statului.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat ieri președintele comisiei parlamentare care se ocupă de investigarea tranzacțiilor dubioase de privatizare și dare în concesiune a proprietății de stat, Igor Munteanu.

Potrivit lui, noul proprietar al întreprinderii de stat, șeful grupului de companii "Le Bridge Corporation Limited", este gata să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare din cauza scandalului din mass-media, precum și în legătură cu natura dubioasă a tranzacției.

"Pe 25 iulie, am primit o scrisoare de la șeful companiei "Le Bridge", care a privatizat "Tutun-CTC". În scrisoare se spune că, în legătură cu reflectarea în presă și pe fundalul informațiilor suplimentare care îi sunt solicitate permanent cu privire la privatizarea întreprinderii de stat, el este gata să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor fără pretenții", a spus Igor Muntean.

El consideră că această decizie este favorabilă Republicii Moldova, deoarece privatizarea uneia dintre companiile importante ale industriei autohtone a fost de natură îndoielnică și a adus la buget cu mult mai puțin decât costul real al fabricii.

Infotag precizează că 90,806% din acțiunile statului în "Tutun-CTC" au fost vândute în ianuarie către "Le Bridge Corporation Limited" pentru suma de 167,7 milioane de lei (9,8 milioane). Cumpărătorul s-a angajat "să dezvolte și să îmbunătățească eficiența combinatului, să mențină profilul de activitate și mărcile comerciale ale întreprinderii, numărul de locuri de muncă ale personalului calificat, să asigure siguranța muncii și alte obligații specifice, să respecte legislația în sfera mediului și restricțiile în acest domeniu, specificate de autoritățile competente ale R. Moldova". 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău