„Stare de urgență nazistă”, declarată într-un oraș din Germania

  • 01 Noiembrie 2019 19:31
„Stare de urgență nazistă”, declarată într-un oraș din Germania

Orașul Dresda din estul Germaniei a adoptat o rezoluție prin care este proclamată „stare de urgență nazistă”, relatează DPA, citat de Agerpres.

În rezoluție, adoptată miercuri seară, consilierii locali atrag atenția că „opiniile antidemocratice, antipluraliste, mizantrope și extremiste de dreapta și acțiunile violente apar cu tot mai mare frecvență în Dresda”.

„Orașul are o problemă cu naziștii”, a spus Max Aschenbach, consilier al Die Partei, un partid politic satiric, în discursul său care a inițiat decizia de a proclama starea de urgență.

În intervenția sa, Aschenbach a făcut referire la mișcarea anti-islamistă și xenofobă PEGIDA, care a început în oraș în 2014.

Prin această rezoluție, orașul intenționează să consolideze cultura democratică de fiecare zi și să asigure o mai bună protecție a minorităților și victimelor violenței.

PEGIDA, care este prescurtarea în germană de la Patrioții Europeni împotriva Islamizării Occidentului, a celebrat cinci ani de existență în Dresda.

Mișcarea organizează marșuri regulate în fiecare luni seară în oraș pentru a-și evidenția mesajul anti-străini și anti-imigrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău