„Skull Breaker”, o nouă provocare periculoasă pe TikTok, a dus la accidente grave în rândul copiilor

  • 22 Februarie 2020 08:50
„Skull Breaker”, o nouă provocare periculoasă pe TikTok, a dus la accidente grave în rândul copiilor

O provocare extrem de periculoasă apărută pe aplicația TikTok a dus la mai multe răniri grave în rândul tinerilor și chiar la deces, cel puțin unul, al unei fete de 16 ani din Brazilia, în decembrie.

Provocarea care se numește „Skull Breaker” sau „Spărgătorul de capete” implică trei copii care stau în linie unul lângă celălalt, pregătiți să sară. În timp ce persoana din mijloc efectuează săritura, cele aflate la stânga și la dreapta acesteia o lovesc puternic peste picioare, din spate, astfel încât, de cele mai multe ori, îi provoacă o căzătură serioasă. Provocarea e ca persoana din mijloc să fie suficient de agilă și să transforme acest implus într-un salt pe spate. Numai că, în cele mai multe cazuri, totul se termină cu rănirea copilului care sare și a fost raportat cel puțin un caz când s-a înregistrat un deces. Asta pentru că, de multe ori, persoana din mijloc este „păcălită” și nu știe ce o așteaptă.

Tinerii sunt tentați să posteze astfel de filmulețe pe TikTok pentru a atrage cât mai multe vizualizări, în goana de a produce următorul „viral” al platformei, care are peste 500 de milioane de useri activi în întreaga lume.

Experții avertizează părinții să fie foarte atenți la modul în care copiii folosesc aplicația TikTok și să le explice pericolele la care se expun.

TikTok, o aplicație gratuită, este cea mai populară printre tinerii cu vârsta sub 16 ani.

Alte „provocări” celebre pe rețelele sociale

De-a lungul timpului, au existat mai multe provocări care au făcut senzație pe Internet. Unele dintre ele au avut scopuri nobile, precum Ice Bucket Challenge, destinată strângerii de fonduri pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică. Altele s-au dovedit a fi pur distractive. Au existat și cazuri când participanții la provocări au fost răniți, dar acest lucru nu a descurajat lumea să ia parte în continuare la astfel de acțiuni. 

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău