„Satul European”: Investiție de aproximativ 6,1 milioane de lei

  • 04 Martie 13:57
„Satul European”: Investiție de aproximativ 6,1 milioane de lei

Un proiect de construcție a unui sistem de alimentare cu apă a fost finalizat în satul Peciște, raionul Rezina. Acesta a fost realizat în cadrul Programului Național „Satul European”. Valoarea totală a proiectului este de 6,1 mln de lei, transmite MOLDPRES.

Din suma totală, peste 56 de mii de lei au fost alocați de către administrația locală, iar restul banilor vin din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectul a inclus construcția a peste 5,7 km de apeduct, a două castele de apă și a unei sonde forate, asigurând astfel accesul la apă potabilă pentru 234 de gospodării. Acum beneficiază de apă de calitate peste 700 de săteni, dar și toate instituțiile de menire socială și agenții economici din localitate. Lucrările de construcție au demarat în august 2023 și s-au încheiat în noiembrie 2023, a comunicat Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Potrivit primarului satului Peciște, Vasile Bivol, construcția celor peste 5,7 km de apeduct reprezintă o etapă semnificativă în îmbunătățirea infrastructurii localității. Acesta a adăugat că un astfel de proiect a fost preconizat încă în anul 2012, însă nu a putut fi realizat până în prezent din lipsa resurselor financiare necesare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău