„Satul European Expres”: În 27 de localități din țară au fost efectuate lucrări de reabilitare a clădirilor instituțiilor publice

  • 12 Decembrie 2023 12:59
„Satul European Expres”: În 27 de localități din țară au fost efectuate lucrări de reabilitare a clădirilor instituțiilor publice

În 27 de localități din țară au fost efectuate lucrări de reabilitare a clădirilor instituțiilor publice prin programul „Satul European Expres”, transmite MOLDPRES.

Un exemplu în acest sens este proiectul desfășurat în satul Rădoaia, raionul Sângerei, acolo unde sediul primăriei a fost modernizat, cu o investiție de 450 mii de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională Locală. Un proiect similar a fost implementat în satul Burlacu, raionul Cahul, aducând beneficii pentru circa 1800 de locuitori.

Totodată, în satul Cobâlea, raionul Șoldănești, o clădire publică de menire socială a fost renovată. Edificiul găzduiește oficiul poștal, Centrul pentru refugiați și un Centru pentru seniori.

Programul național „Satul European Expres” este o continuitate a Programului „Satul European” și a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare. Acesta include 399 de proiecte de modernizare a infrastructurii în satele din Republica Moldova, iar 193 dintre acestea au fost finalizate până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău