„Săptămâna agroindustrială”. Două expoziții și târgul „Toamna de Aur” vor reuni la Moldexpo 200 de participanți din mai multe țări

  • 15 Octombrie 15:18
„Săptămâna agroindustrială”. Două expoziții și târgul „Toamna de Aur” vor reuni la Moldexpo 200 de participanți din mai multe țări

Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER și târgul „Toamna de Aur”. Se vor desfășura în această săptămână, în perioada 17-20 octombrie, la Moldexpo. La eveniment vor participa producători de echipamente agricole, fermieri, organizații financiare și proiecte internaționale dedicate dezvoltării sectorului agricol, transmite Radio Chișinău.

„Săptămâna agroindustrială” va reuni aproximativ 200 de participanți – agricultori, specialiști, reprezentanți ai companiilor din sectorul agroindustrial din R. Moldova și din alte țări, inclusiv Austria, Italia, România și Ucraina.

Directoarea Moldexpo, Zinaida Popa, a subliniat că aceasta este una din cele mai importante expoziții organizate în R. Moldova. 

„Aceasta este una dintre cele mai importante expoziții din Republica Moldova, cu o istorie, este prima expoziție lansată pe piața Republicii Moldova și este unica expoziție recunoscută ca eveniment expozițional pe plan internațional.”, a spus Zinaida Popa.

Începând de joi și până duminică, vizitatorii vor avea ocazia să vadă tehnică și  tehnologii agricole avansate, să participe la prezentări și workshop-uri.

Un moment special va fi „Ora Ministerului”, unde agricultorii pot discuta direct cu reprezentanții Ministerului Agriculturii despre politicile de subvenționare și alte noutăți, a declarat ministrul Vladimir Bolea.

„Pentru noi contează foarte mult de stabilit relațiile și liniile de comunicare între angajații ministerului ca să construiască o platformă de dialog cu agricultorii din Republica Moldova. Din acest considerent, anul trecut a fost „Ora ministrului”, noi am extins-o la „Ora Ministerului”. Vor participa șefii direcției, secretarii de stat și vor răspunde în primul rând la întrebări, vor informa despre noutățile în politica de subvenționare, pentru 2025”, a declarat Vladimir Bolea.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 17 octombrie, la ora 11 în pavilionul nr.2 al Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:6,17 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău