„Șantajul nuclear” al lui Putin va duce la creșterea cererii de arme nucleare în lume (fostă consilieră de informații la Casa Albă)

  • 23 Aprilie 2022 19:02
„Șantajul nuclear” al lui Putin va duce la creșterea cererii de arme nucleare în lume (fostă consilieră de informații la Casa Albă)

„Șantajul nuclear” pe care îl practică Vladimir Putin în contextul invadării Ucrainei va duce probabil la creșterea cererii de arme nucleare pe plan global, afirmă fosta consilieră de informații la Casa Albă Fiona Hall, expertă în Rusia.

„Problema nucleară ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea, pentru că Putin practic transmite tuturor țărilor: Aveți nevoie de arme nucleare. Deci toată povestea non-proliferării este aruncată pe geam, pentru că este foarte clar că motivul pentru care noi nu mergem peste Rusia cu tot ce avem la îndemână este că ei au arme nucleare și că el (Putin - n.r.) spune că e gata să le foloseaască”, a declarat Fiona Hall la BBC Radio 4, potrivit The Guardian.

Ea a mai adăugat că războiul ar fi convins unele țări să obțină arme nucleare, pentru că au văzut că „nu se pot baza pe altcineva să le vină în ajutor”. Fiona Hill a dat Japonia și Coreea de Sud ca exemple de țări care și-ar putea reconsidera statutul non-nuclear, scrie DIGI24.

„Deci ne aflăm pe un teritoriu cu totul nou, unde nu am fost nici în Războiul Rece, iar acest lucru cere o diplomație cu adevărat puternică”, a mai spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău