„Să nu uităm acest lucru”. Papa Francisc spune că războiul în sine este o crimă împotriva umanității

  • 14 Ianuarie 16:15
„Să nu uităm acest lucru”. Papa Francisc spune că războiul în sine este o crimă împotriva umanității

Războiul în sine este o „crimă împotriva umanității”, a declarat duminică Papa Francisc, care și-a reiterat apelul la pace în Ucraina și în Orientul Mijlociu.

„Să nu uităm acest lucru. Oamenii au nevoie de pace, lumea are nevoie de pace”, a declarat suveranul pontif după rugăciunea săptămânală Angelus, potrivit reuters, preluată de Agerpres.

Papa le-a cerut oamenilor să nu îi uite pe cei care au de suferit de pe urma „cruzimii războiului” în diverse părți ale lumii. El a reluat apelul la pace în Ucraina și în Fâșia Gaza.

„Să ne rugăm ca cei care au puterea în legătură cu aceste conflicte să reflecteze asupra faptului că războiul nu este calea de a le rezolva, întrucât aduce moarte în rândul civililor și distruge orașe și infrastructura”, a spus Papa Francisc.

Războiul din Fâșia Gaza a fost declanșat de un atac terorist brutal și de o amploare fără precedent comis de militanți Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morți și răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâșia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive și cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie. În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâșia Gaza au fost eliberați 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deținuți palestinieni aflați în închisori israeliene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău