„Să citim împreună!” cărțile „Ghiozdanul zburător” și „Alina”

  • 20 Ianuarie 2017 17:06
„Să citim împreună!” cărțile „Ghiozdanul zburător” și „Alina”

La cea de-a șasea ediție a Campaniei Naționale „Să citim împreună!” vor fi promovate cărțile „Ghiozdanul zburător” de Nicolae Popa și romanul „Alina” al lui Ion Anton. Directoarea Bibiliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Claudia Balaban, a declarat pentru IPN că sunt două cărți care merită să fie citite, să fie știute de către cititorul tânăr.

„Cel mai greu moment în această campanie este să selectezi cărțile. Ar fi un eșec pentru campanie să selectezi o carte care nu va fi citită. De aceea, atunci când selectăm cartea, se face cu foarte multă responsabilitate”, a spus Claudia Balaban.

Până acum, în cele cinci ediții ale campaniei, au fost selectate cărți care au fost apreciate atât în țară, cât și peste hotare. De asemenea, au fost premiate la diferite concursuri. „Credem că suntem pe o cale dreaptă pentru că recomandăm copiilor și adolescenților cele mai bune cărți pentru că de citit acum sunt foarte multe, dar nu este neapărat să citești tot. Copiii trebuie să citească ceea ce este de valoare, ce îi va ajuta în viață să obțină ceva. Aceste cărți sunt pentru copii, despre copii, despre soarta unor oameni care merită să fie citită de copii și adolescenți”, este de părere directoarea.

Claudia Balaban a mai spus că scopul principal al campaniei este de a promova cărțile de valoare și de a organiza acțiuni pentru ca acestea să ajungă și în cele mai îndepărtate localități ale țării.

În perioada campaniei, care va dura până la sfârșitul anului, bibliotecile din țară vor organiza promovarea cărților recomandate prin lecturi publice, întâlniri cu autorii, concursuri, dezbateri, dar și acțiuni teatralizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău