„Rossotrudnicestvo” a deschis un centru de contact la Tiraspol

  • 13 Iunie 2019 10:26
„Rossotrudnicestvo” a deschis un centru de contact la Tiraspol

Agenția Federală pentru afacerile CSI, compatrioții din străinătate și pentru cooperare umanitară internațională (Rossotrudnicestvo) a deschis miercuri, la Tiraspol, un "centru de contact", cu sediul la Universitatea din Transnistria.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la presa din regiune, centrul are drept scop de "a dezvolta direct relațiile educaționale, culturale, umanitare ale Rusiei și Transnistriei, precum și de a implementa proiectele și programele agenției federale".

"Până acum lucram la distanță. De astăzi, avem un loc unde transnistrenii pot veni și afla direct despre proiectele și programele implementate de Rossotrudnicestvo. Este vorba și de acordarea burselor pentru tinerii care doresc să învețe la universitățile din Federația Rusă, și de creșterea calificării cadrelor didactice, și de asistență pentru dotarea bibliotecilor și instituțiilor de învățământ cu literatură artistică, și de deplasări pentru tinerii din regiunea transnistreană la marile forumuri educaționale din Rusia", a menționat șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în R. Moldova, Mihail Davîdov.

Așa-numitul ministru de externe al regiunii, Vitali Ignatiev, a spus că deschiderea centrului de contact este "un eveniment semnificativ și firesc” și astfel „cooperarea dintre Transnistria și Rusia pe noua platformă va ajunge la un nivel și mai înalt”. 

Deschiderea centrului de contact al „Rossotrudnicestvo” a avut loc de Ziua Rusiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău