''Romanica", un joc video cu opt limbi romanice, inclusiv română, lansat în Franța

  • 19 Martie 2019 10:34
''Romanica

Ministerul Culturii din Franța a lansat jocul video "Romanica", ce cuprinde cuvinte și expresii din opt limbi romanice, inclusiv din franceză, română, occitană și corsicană, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Cu o grafică simplă, noua aplicație, care este disponibilă pe tablete și smartphone-uri, are următorul obiectiv: clasificarea pe teme (formule de salut, meteo, călătorii, arte...) și pe limbi a unor cuvinte și expresii ce apar pe ecran. Disponibil în franceză și română, jocul "Romanica" dispune de 15 niveluri de dificultate.

Jocul se dorește "ludic" și "instinctiv", adresându-se utilizatorilor cu vârste de peste 12 ani, a explicat luni Thibault Grouas, unul dintre inițiatorii proiectului.

Frank Riester, ministrul francez al Culturii, consideră că acest joc "arată ceea ce îi unește" pe vorbitorii de diferite limbi romanice și se înscrie în evenimentul intitulat "Săptămâna limbii franceze și a Francofoniei", care se desfășoară până pe 24 martie.

Creat în cadrul Sezonului România-Franța 2019, "Romanica" este "proiectul bilateral cel mai important" dintre cele două țări în domeniul culturii, potrivit ambasadorului României în Franța, Luca Niculescu, care a felicitat acest "interes manifestat pentru limbile străine, stimulat de domeniul digital".

Produs de un studio francez, jocul "Romanica" este disponibil în regim de gratuitate pe platformele de descărcare online. Actualizări ale jocului sunt așteptate peste două luni.

Potrivit lui Thibault Grouas, un parteneriat ar putea fi încheiat cu Ministerul Educației Naționale din Franța pe termen lung, pentru ca noul joc video să poată fi utilizat în școlile franceze în cadrul cursurilor de predare a unor limbi străine. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău