„Romanian Jewelry Week” - Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de bijuterie contemporană, cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali

  • 16 August 13:50
„Romanian Jewelry Week” - Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de bijuterie contemporană, cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali

În perioada 18-31 august 2023, Romanian Jewelry Week continuă maratonul internațional al bijuteriei contemporane printr-o ediție specială desfășurată la Chișinău, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Este primul proiect de colaborare din domeniul bijuteriei contemporane între România și Republica Moldova. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Muzeul va găzdui timp de două săptămâni o expoziție dedicată Romanian Jewelry Week cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali, într-un format de eveniment care include 5 activări speciale precum vernisaje, tururi ghidate, conferințe și ateliere de lucru dedicate publicului larg. Printre expozanți se numără designeri de renume din România, Republica Moldova, Italia, SUA, Franța, Portugalia, Germania, Ucraina, Coreea de Sud, etc, precum și două expoziții capsulă organizate de Slovenian Jewelry Week și Legnica Silver Festival din Polonia. Un moment special va fi marcat de asemenea de o proiecție a primului festival video internațional inspirat de bijuterie - SMCK on Reel, care se concentrează pe teme sociale actuale explorate prin prisma bijuteriei contemporane.

Program Romanian Jewelry Week - Chișinău 2023 Locație - Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Str. 31 August 1989 nr.121 A, MD 2012, Chișinău, Republica Moldova:

Vineri, 18 august 2023 

17:00 - 19:00 - Vernisaj expoziție de bijuterie contemporană Romanian Jewelry

Week - Tur ghidat realizat de curatorul David Sandu

Sâmbătă, 19 august 2023

10:00 - 12:00 - Amprenta. Atelier de bijuterie pentru copii (12-15 ani).

14:00-16:00 Conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu

David Sandu și Andreia Gabriela Popescu. Atelier demonstrativ de șlefuire pietre

semiprețioase.

16:30 - 18.00 - proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL -„Civilization Rebooted”.

Miercuri, 30 august 2023 - Locație - Muzeul Național de Istorie a Moldovei,

Chișinău

16:00 - 18:00 - Conferințe și Finisaj Romanian Jewelry Week.

 

„Prin intermediul acestei ediții speciale a Romanian Jewelry Week, Muzeul Național de Istorie a Moldovei marchează un moment deosebit în conlucrarea culturală dintre Republica Moldova și România. Bijuteria contemporană este o formă de artă plină de semnificații și expresie, iar această expoziție oferă ocazia să ne bucurăm de creația și ingeniozitatea a numeroși artiști și designeri talentați. Muzeul Național de Istorie a Moldovei are misiunea de a promova și de a conserva patrimoniul cultural al țării noastre, iar Romanian Jewelry Week aduce o perspectivă nouă asupra artei bijuteriei într-un context contemporan. Prin intermediul evenimentului, dorim să încurajăm dialogul cultural și să facilităm schimbul de cunoștințe și idei între artiștii și publicul nostru”, spun reprezentanții Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Accesul se face pe baza biletului de intrare în muzeu.

Eveniment organizat de Assamblage în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, la Chișinău. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Romanian Jewelry Week este un proiect anual internațional organizat de Assemblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, care reunește în fiecare ediție peste 190 designeri și colective din întreaga lume. Este în prezent cel mai amplu și important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din România. După 3 ediții de succes desfășurate în București, în spații culturale precum Biblioteca Națională a României, Arcub, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, și multe altele, Romanian Jewelry Week va organiza o primă ediție specială în Timișoara și în Chișinău în 2023, alături de ediția principală din București care va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2023.

„Romanian Jewelry Week” - Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de bijuterie contemporană, cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău