„Republica Moldova Prezintă”, la Brașov. Zeci de companii și-au prezentat produsele

  • 18 Iunie 2018 12:19
„Republica Moldova Prezintă”, la Brașov. Zeci de companii și-au prezentat produsele

Circa 100 de companii și producători din Republica Moldova din diverse domenii și-au prezentat produsele în cadrul expoziției ,,Republica Moldova Prezintă”, care s-a desfășurat în perioada 15-17 iunie, la Brașov, România

Majoritatea companiilor erau din domeniile industriei alimentare, agriculturii, producției de vinuri, a băuturilor spirtoase și sucurilor, serviciilor, confecțiilor, încălțămintei; bijuteriilor și accesoriilor hand-made. 

De asemenea, în cadrul expoziției au avut loc degustări de vinuri, prezentări de modă ale brandurilor „Din Inimă”, iar oaspeții au avut ocazia să procure diverse obiecte fabricate în Republica Moldova. Evenimentul a culminat cu un concert al Ansamblului de cântece și dansuri populare ,,Fluieraș” și ,,Vali Boghean Band” în Piața Sfatului din centrul Brașovului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, evenimentul a avut drept scop schimbul de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovarea imaginii R. Moldova peste hotare, precum și amplificarea relațiilor comercial-economice cu România. De asemenea, a fost roganizat Forumul de Afaceri România – Republica Moldova, în cadrul căruia au avut loc întrevederi bilaterale menite să intensifice relațiilor comerciale dintre agenții economici de pe ambele maluri ale Prutului, fapt ce contribuie la  impulsionarea dezvoltării economice a celor două țări.

Anterior, au fost organizate expozițiile „Fabricat în Moldova” de la Iași din noiembrie 2016  și „Republica Moldova Prezintă” la Ploiești din aprilie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău