„Rabla pentru electrocasnice”: Au fost transmise spre reciclare peste 7.000 de electrocasnice uzate

  • 05 August 15:58
„Rabla pentru electrocasnice”: Au fost transmise spre reciclare peste 7.000 de electrocasnice uzate

39.084 de vouchere au fost valorificate în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice”, pentru înlocuirea becurilor și aparatelor electrocasnice vechi cu altele noi și eficiente din punct de vedere energetic, transmite Radio Chișinău.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, care este finanțatorul programului,  anunță că, în total, beneficiarii au achiziționat cu ajutorul voucherelor peste 7 mii de electrocasnice mari și peste 303 mii de becuri de tip LED. Totodată, prin intermediul programului au fost transmise pentru reciclare mai mult de 7 mii de echipamente vechi și uzate.

Realizarea programului pilot, cu un buget total de aproximativ 5,34 milioane euro, a fost posibilă datorită finanțării oferite de Uniunea Europeană.

Programul a fost lansat cu scopul de a ajuta gospodăriile casnice vulnerabile să-și reducă cheltuielile pentru energie electrică prin înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi și eficiente energetic, aliniindu-se eforturilor Guvernului de a spori eficiența energetică în sectorul rezidențial, se arată într-un comunicat la Delegației UE în RM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău