#postBrexit | Facebook transferă în SUA gestionarea datelor utilizatorilor britanici

  • 16 Decembrie 2020 18:23
#postBrexit | Facebook transferă în SUA gestionarea datelor utilizatorilor britanici

Gigantul american Facebook a decis să transfere anul viitor în SUA gestionarea datelor utilizatorilor săi din Regatul Unit, asigurată până în prezent în Irlanda pentru Uniunea Europeană, evocând o schimbare legată de Brexit, transmite AFP, preluat de Agerpres.

''La fel ca alte întreprinderi, Facebook trebuie să procedeze la schimbări ca răspuns la Brexit'' și la incertitudini care persistă, explică grupul într-un comunicat.

În consecință, responsabilitatea juridică a utilizatorilor britanici va trece de la Facebook Ireland la Facebook Inc, compania-mamă americană, de îndată ce perioada de tranziție va fi luat sfârșit, la 31 decembrie acest an.

În februarie, grupul Google anunțase o decizie similară.

Până în prezent, ansamblul utilizatorilor europeni, printre care britanicii, depind de Facebook din Irlanda, unde grupul și-a stabilit sediul pentru continentul european.

Facebook, care adaugă că ansamblul utilizatorilor săi non-europeni depind deja de sediul său american, a precizat că nu va exista nicio schimbare în maniera de gestionare a datelor personale sau a serviciilor propuse.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău