„O mică Olandă” în inima Grădinii Botanice din Chișinău. S-a deschis „Insula Lalelelor”

  • 13 Aprilie 14:25
„O mică Olandă” în inima Grădinii Botanice din Chișinău. S-a deschis „Insula Lalelelor”

Amatorii de lalele pot vizita „Insula Lalelelor” la Grădina Botanică din Chișinău, începând cu 13 aprilie. Proiectul floral prezintă o expoziție unică de peste 3000 de lalele, bulbii fiind aduși direct din inima Țărilor de Jos, transmite IPN.

Lalele au fost plantate pe o insulă din Grădina Botanică în toamna anului trecut, de către ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, Fred Duijn, împreună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Această pată de culoare din inima Grădinii ilustrează evoluția ascendentă a relațiilor bilaterale dintre Olanda și Moldova, marcată de cea de-a 30-a aniversare a relațiilor bilaterale, de deschiderea oficială a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău și de vizita istorică a președintei Sandu în Țările de Jos”, precizează Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

„Începând cu acest week-end, vă invităm cu drag să vizitați insula noastră împreună cu cei dragi, descoperind „o mică Olandă” în inima Grădinii Botanice din Chișinău. Vă îndemnăm să împărtășiți cu noi acest simbol magic al relațiilor „înfloritoare” dintre Republica Moldova și Țările de Jos”, se arată în același mesaj.

„Insula Lalelelor” va putea fi vizitată până pe 28 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău