„O carieră de succes acasă”, Târgul locurilor de muncă pentru tineret

  • 23 Mai 2018 17:08
0%
00:00:00
00:00:00

Peste 60 de angajatori cu o ofertă de aproximativ 2.000 de locuri de muncă sunt prezenți la cea de-a 8-a ediție a Forumului profesiilor. „O carieră de succes acasă” și Târgului locurilor de muncă pentru tineret s-a deschis astăzi, 23 mai, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel din Chișinău. Târgul este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate, care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Zeci de tineri au venit încă de la primele ore de când s-a decshis târgul locurilor de muncă în speranța că își vor găsi serviciul potrivit așteptărilor salariale și calificării profesionale. Cele mai multe oferte sunt pentru absolvenții de școli profesionale, dar sunt și numeroase locuri de muncă pentru absolvenții cu studii superioare cum ar fi medici și farmaciști, funcționari publici, specialiști în domeniul IT.

Târgul este organizat la inițiativa Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Directoarea instituției Larisa Dogaru:

„Cei 60 de angajatori din sală sunt prezenți cu peste 2.000 de locuri de muncă. Avem locuri de muncă în domeniul IT, în domeniul comerț, în servicii, în domeniul financiar. Este o mare diversitate de locuri de muncă atât pentru specialiști cât și pentru muncitori”.

Forumul profesiilor propune oferte educaționale, ghidare în carieră, oferte de muncă ale angajatorilor, oportunități de deschidere a unei afaceri, prezentarea domeniului tehnologii.

Autor: Ina Guțu

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău