„Nu tolerez discursul sexist. Îl raportez!” este sloganul campaniei de sensibilizare a cetățenilor cu privire la mesajele sexiste în alegeri

  • 27 Aprilie 2023 19:59
„Nu tolerez discursul sexist. Îl raportez!” este sloganul campaniei de sensibilizare a cetățenilor cu privire la mesajele sexiste în alegeri

Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, au lansat astăzi campania de sensibilizare a cetățenilor cu privire la combaterea sexismului în alegeri. Evenimentul a avut drept un scop prezentarea și testarea sloganului și a mesajelor pentru campanie, precum și exemplificarea rolului partenerilor în susținerea eforturilor autorităților.

La eveniment au participat reprezentanți ai partidelor politice, autorităților publice centrale, societății civile, experți și experte în domeniul egalității de gen și violenței în bază de gen.

Președintele Comisiei, Angelica Caraman, a salutat interesul și implicarea celor prezenți la eveniment în dezbaterea subiectelor legate de violența femeilor în procesul electoral. „Problemele date se fac simțite mai acut în alegeri, atunci când femeile candidate devin victime ale discriminării, hărțuirii și inegalității. În câteva luni, vom intra într-o nouă perioadă electorală. Iată de ce lansarea acestei campanii acum, e una actuală, importantă și relevantă. Ne propunem să desfășurăm mai multe activități orientate spre informarea, monitorizarea, combaterea, dar nu în ultimul rând educarea alegătorilor pentru a nu admite și tolera discursul sexist și violența împotriva femeilor în toate domeniile, inclusiv în alegeri”, a spus Angelica Caraman.

În cadrul evenimentul au fost prezentate și sloganele care vor marca campania. Participanții au venit cu mai multe propuneri, care redau esența și obiectivele campaniei și vor încuraja femeile să nu aibă frică și să raporteze mesajele sexiste, discursul de ură și să participe cât mai activ în procesele electorale.

Campania de prevenire și combatere a sexismului în alegeri are drept scop sporirea gradului de informare și conștientizare de către alegători și alegătoare, cât și părțile interesate, a problemei discursului sexist în campaniile electorale și a mecanismelor legale și combatere a acestui tip de discurs în alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău