„Moldsilva” înăsprește supravegherea fondului forestier național: pază, raiduri și patrulări permanente

  • 05 Februarie 2019 15:40
„Moldsilva” înăsprește supravegherea fondului forestier național: pază, raiduri și patrulări permanente

Agenția “Moldsilva” va intensifica supravegherea și protecția fondului forestier și cinegetic în întreprinderile silvice, rezervațiile naturale și științifice subordonate statului, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui ordin semnat de conducerea instituției, intrat în vigoare din luna curentă, în pădurile din fondul silvic național va fi intensificată paza, precum și alte măsuri pentru contracararea acțiunilor ilicite.

Totodată, vor fi organizate raiduri și patrulări permanente, în vederea depistării persoanelor care au cauzat prejudiciu fondului forestier și cinegetic sau intenționează s-o facă. Pentru aceasta, vor fi create grupuri mobile mixte, coordonate de angajații agenției, autoritățile locale, Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Ministerul Afacerilor Interne.

“Moldsilva” înăsprește măsurile de pază în păduri, după ce recent, în raionul Strășeni, pe teritoriul Rezervației științifice “Codrii”, a fost depistat un caz grav de braconaj. Pe 29 ianuarie, în apropiere de satul Lozova au fost găsite cinci căprioare ucise.

Trei dintre animale erau femele tinere, or, potrivit silvicultorilor, acest fapt agravează și mai mult cazul. „Sunt femele care încă ar fi urmat să-și dezvolte funcțiile de reproducere, aducând urmași și îmbogățind fauna locală”, au precizat pentru MOLDPRES surse de la Agenția „Moldsilva”.

Agenția "Moldsilva" vine cu un apel către cetățeni ca, în cazul observării unor nereguli în fondul forestier, să fie apelată linia fierbinte la numărul de telefon (022) 211 311.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău