„MĂR” cere Comisiei de sănătate publică anularea restricțiilor ce îi vizează

  • 07 Mai 2021 14:41
„MĂR” cere Comisiei de sănătate publică anularea restricțiilor ce îi vizează

Asociația Patronală „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR) consideră inoportună menținerea restricțiilor cu privire la programul de activitate (ora 22.00) a unităților de alimentație publică și a interzicerii evenimentelor festive cu caracter unic în totalitate. În acest sens, Asociația a înaintat o solicitare către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău unde cere anularea acestor restricții, transmite IPN.

Mai exact, MĂR cere scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică pe municipiul Chișinău, permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane în unitățile publice pe municipiul Chișinău și permiterea activității teraselor de vară pe municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.

MĂR susține că anterior, aceste restricții au fost impuse la finele lunii noiembrie 2020 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, atunci când situația epidemiologică pe țară era alarmantă, înregistrând zilnic peste 1 200 cazuri de COVID-19. Actualmente însă, în municipiul Chișinău, în ultima lună, se atestă sub 100 cazuri pe zi.

Potrivit MĂR, în prezent se atestă pierderi de 80% față de aceeași perioadă a anului 2019, în funcție de tipul de unități de alimentație publică. Restricțiile, potrivit autorilor, duc la pierderea locului de muncă a angajaților. De la începutul pandemiei, sectorul ospitalității a pierdut circa 45% din angajați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău