Mesajul unioniștilor de ziua Putin: „La mulți ani, plecați acasă!”. Manifestație pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

  • 07 Octombrie 2018 15:22
Mesajul unioniștilor de ziua Putin: „La mulți ani, plecați acasă!”. Manifestație pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

Tinerii unioniști din Republica Moldova au organizat astăzi, 7 octombrie, un pichet la Ambasada Rusiei de la Chișinău, pentru a-l „felicita” pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cu ocazia zilei de naștere și a-i cere să-și retragă trupele din Transnistria. 

„La mulți ani, plecați acasă!”, a fost mesajul membrilor Asociației „UNIREA - ODIP”.

Unioniștii au scandat „Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta” și „Armata rusă, afară”. 

„Astăzi, Vladimir Putin își omagiază ziua de naștere și nu întâmplător am venit în această zi în fața Ambasadei Federației Ruse. Vrem să le transmitem mesajul de „La mulți ani, plecați acasă!”. Nu suntem împotriva unei colaborări frumoase, dar nu vom tolera ocupația pe teritoriul nostru”, a declarat liderul „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi . 

„Noi suntem stăpânii în casa noastră! Rușii trebuie să-și ia militarii și armamentele și să ne lase să trăim liber în țara noastră”, a declarat Pavel Vintilă, prim-vicepreședintele Noua Dreaptă. 

Uunioniștii i-au adresat și o scrisoare președintelui rus, Vladimir Putin. 

Considerăm ziua dumneavoastră de naștere un moment oportun pentru a vă aduce aminte că aveți „uitată” în Republica Moldova o armată staționată ilegal. Domnule Putin, comportați-vă responsabil și aveți respect pentru neamul nostru”, se menționează în scrisoare. 

Grupul Operativ de Trupe Ruse reprezintă o reminiscență a fostei Armate a 14-a sovietice, implicată în războiul de pe Nistru din 1992. Federația Rusă și-a retras până în 2004 o parte din armament, tehnica militară și o parte din muniții, dar nu și-a îndeplinit pe deplin angajamentul.

Autoritățile de la Chișinău estimează că în regiunea transnistreană a Republicii Moldova sunt dislocați ilegal 1500 – 1700 de militari ruși și aproximativ 21 de mii de tone de muniții stocate în depozitele din localitatea Cobasna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău