„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Vasile Șeicaru

  • 06 Noiembrie 2018 11:47
„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Vasile Șeicaru

Celebrul folkist român Vasile Șeicaru este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din data de 12 noiembrie 2018. Evenimentul, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 18:30, la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”.  

Serata de creație va fi dedicată vieții și activității marelui artist Vasile Șeicaru, reprezentant al generației de aur a folkului românesc. În fața publicului din Chișinău, cântărețul va depăna amintiri, va rememora povețele marelui Adrian Păunescu, care au avut un rol decisiv în formarea sa ca artist. Va fi o seară cu povești despre folk, Cenaclul „Flacăra”, generația de azi și cea de mâine, despre creație și viață, dar și cu destăinuri despre credință, dragoste, sentimente, adevăr.

„În Cenaclul „Flacăra” am compus cele mai apreciate de public, dar și cele mai valoroase cântece din repertoriul meu. Într-un mare procent, pe vremea aceea cântam melodii scrise pe versurile lui Adrian Păunescu. Primul cântec l-am compus în 1968 - „Pădurea”, versuri și muzică proprie. Am mai compus „O clipă de aur”, cu care am luat mai multe premii la Festivalurile Artei Studențești ca solist al formației „Cristal”, a mărturisit Vasile Șeicaru.

În program:

  • Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Vasile Șeicaru
  • Dialog direct al publicului cu Vasile Șeicaru
  • Recital Vasile Șeicaru
  • Ședință foto și sesiune de autografe

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalități de referință ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuții de suflet. Printre invitații speciali ai proiectului au fost actrițele Maia Morgenstern și Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul și muzicianul Nicu Alifantis, interpreții Dida Drăgan, Ștefan Bănică, Fuego, Grigore Leșe și Sofia Vicoveanca. Radio România Chișinău este unicul partener media al evenimentului.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău