„Inamicul suferă pierderi serioase”. Trupele ucrainene rezistă în „fortăreața” Bahmut chiar dacă sunt depășiți numeric de ruși

  • 07 Aprilie 2023 11:19
„Inamicul suferă pierderi serioase”. Trupele ucrainene rezistă în „fortăreața” Bahmut chiar dacă sunt depășiți numeric de ruși

Ucraina a declarat vineri că Rusia își concentrează toate eforturile pentru a captura orașul Bakhmut din estul țării, unde a descris situația ca fiind „dificilă", dar a spus că rezistă în ciuda superiorității numerice a Rusiei, informează Reuters.

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, a declarat pentru Reuters că Ucraina controlează situația din Bahmut, a înțeles intențiile Rusiei și că Moscova a avut succes tactic în unele locuri, dar că plătește un preț ridicat pentru aceasta, scrie Hotnews.

„Situația este dificilă, inamicul își concentrează eforturile maxime pentru a captura Bahmut. Cu toate acestea, suferă pierderi serioase și nu atinge succesul strategic", a declarat Cerevatîi.

„Toate deciziile sunt luate cu scopul de a nu permite inamicului să străpungă apărarea noastră, de a-i provoca daune maxime și de a păstra personalul", a spus el.

Asaltul Rusiei asupra Bahmut, un mic oraș din regiunea Donețk, a fost în centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei la scară largă lansată de Moscova în februarie 2022.

„Având succes tactic în unele locuri, inamicul plătește un preț exorbitant pentru aceasta și pierde potențial de luptă în fiecare zi", a mai spus Cerevatîi.

Este foarte probabil ca forțele rusești să fi cucerit centrul orașului Bahmut și amenință o rută cheie de aprovizionare a forțelor ucrainene spre vest, au apreciat serviciile militare secrete britanice în evaluarea de vineri dimineață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău