„Glosarul explicativ de securitate”, lansat la Chișinău

  • 14 Noiembrie 2023 08:22
„Glosarul explicativ de securitate”, lansat la Chișinău

Un ghid explicativ de securitate a fost lansat la Chișinău, autorii explicând mai mulți termeni relativ noi folosiți în contextul războiului hibrid la care este supusă Republica Moldova, relatează TVR Moldova.

Acest ghid explicativ de securitate se adresează publicului larg, inclusiv elevilor, studenților, dar și mediului academic din Republica Moldova.

Glosarul explică termeni din domeniul securității folosiți ca armă a dezinformării. Printre aceștia inteligență artificială, amenințări cibernetice sau deep fake.

„Se întâmplă multe lucruri în jurul nostru pe care noi trebuie să le înțelegem. Plus, Republica Moldova este supusă unui atac informațional masiv și anume din simplu fapt că cetățenii fie nu cunosc, nu înțeleg, ei cred aceste știri false. Iată de ce noi ne-am gândit să promovăm cultura de securitate și astfel să luptăm cu dezinformarea”, a declarat Elena Mârzac, cofondatoare, Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare.

„Ambasada Lituaniei sprijină acest proiect. Credem că securitatea Republicii Moldova are un impact puternic asupra securității Lituaniei. Dacă țara voastră va fi în siguranță, vom fi și noi la rândul nostru mai fericiți. Totodată, noi susținem și alte proiecte în Republica Moldova”, a declarat Tadas Valionis, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova. 

"Glosarul explicativ de securitate" a fost elaborat în cadrul Proiectului "Suportul societății civile în contracararea dezinformării asociată politicilor naționale de securitate". A fost implementat de Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare cu sprijinul Ambasadei Lituaniei și Cooperarea Lituaniană pentru Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău