„Franzeluța” majorează prețul la pâine. Cu excepția pâinii sociale

  • 02 Februarie 2022 08:00
„Franzeluța” majorează prețul la pâine. Cu excepția pâinii sociale

În zilele următoare, SA „Franzeluța” va majora prețurile la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al agentului economic, scumpirea este inevitabilă, întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere. Producătorul însă nu precizează și cu cât urmează să se majoreze prețul la pâine. 

„Prețul pâinii a fost recalculat ținând cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, scumpirea gazelor naturale, carburanți, energie electrică și va fi afișat de la începutul lunii februarie”, se menționează în document.

Totodată, în legătură cu implementarea noilor tarife la gaze naturale, combustibil și energie electrică, SA „Franzeluța” a decis să majoreze volumul de producție a pâinii sociale cu 54%, dar fără a modifica prețul final pentru consumatori.

Producătorul de pâine precizează că ultimele scumpiri aplicate de SA „Franzeluța”  la unele din produsele sale de panificație au avut loc în anul 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:7,72 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
5
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău