„Există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internațional” (opinie politician)

  • 11 Ianuarie 2019 09:18
„Există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internațional” (opinie politician)

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu spune că există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internațional. „Acest lucru a fost recunoscut și de către reprezentanți ai corpului diplomatic. Aceasta înseamnă ca Republica Moldova să se izoleze și mai mult de comunitatea internațională, aceasta înseamnă să nu primească acces la resursele financiare și poate chiar măsuri mai dure din perspectiva Uniunii Europene, pornind de la alte avantaje pe care le are Republica Moldova”, spune politiciana.

„Acest lucru a fost recunoscut și de către reprezentanți ai corpului diplomatic. Aceasta înseamnă ca Republica Moldova să se izoleze și mai mult de comunitatea internațională, aceasta înseamnă să nu primească acces la resursele financiare și poate chiar măsuri mai dure din perspectiva Uniunii Europene, pornind de la alte avantaje pe care le are Republica Moldova”, spune politiciana.

Totodată, lidera PAS, spune că în situația în care guvernarea va comite ilegalități crase, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care este și prima pe lista electorală a blocului ACUM DA PAS, susține că s-ar putea să se ajungă la proteste. Politiciana a spus că drept motive pentru ieșirea în stradă ar putea servi neînregistrarea în calitate de candidați fără să existe motive suficiente pentru aceasta și alte abuzuri pe care guvernarea ar putea să le comită, transmite IPN.

Maia Sandu nu exclude că în asemenea situații blocul ACUM DA PAS ar putea ieși la proteste.

În opinia ei, actuala guvernare și-a făcut intrarea în campania electorală într-un mod denigrator la adresa opoziției. Maia Sandu s-a referit la discuțiile în jurul legăturii opoziției cu Fundația „Open Dialog” și consideră că guvernarea păstrează acest caz ca o eventuală variantă de atac în cazul în care se va simți încolțită.

De asemenea, Maia Sandu susține că cel mai mare eșec al Republicii Moldova de la independență încoace este faptul că țara nu a putut construi instituții puternice. „Dacă am fi avut instituții puternice, democratice, atunci nu ni s-ar fi întâmplat toate aceste lucruri”, a spus președinta PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău