„Dune”, „Coda” și „West Side Story”, printre filmele nominalizate la Globurile de Aur

  • 13 Decembrie 2021 19:36
„Dune”, „Coda” și „West Side Story”, printre filmele nominalizate la Globurile de Aur

''Dune'', ''Coda'', ''Belfast'', ''King Richard'' și ''The Power of the Dog'' vor candida la Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic la cea de-a 79-a ediție a premiilor, care nu va fi transmisă la televiziune, după boicotul impus de marile studiouri de la Hollywood, relatează luni EFE, potrivit Agerpres.

La categoria cel mai bun musical sau comedie aspiră filme ca "Cyrano", "Don't Look Up", "Licorice Pizza", "Tick, tick... Boom!" și "West Side Story", a anunțat luni Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) care decernează anual Globurile de Aur.

Organizația este decisă să înmâneze premiile la ceremonia prevăzută pentru 9 ianuarie anul viitor, deși postul NBC a anunțat că nu va mai difuza evenimentul.

De asemenea, "Madres Paralelas", cea mai recentă producție a cineastului spaniol Pedro Almodovar, a fost nominalizată la cel mai bun film străin.

La rândul său, Javier Bardem a primit o nominalizare la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Being the Ricardos", în timp ce compozitorul Alberto Iglesias (colaboratorul obișnuit al lui Almodovar) a fost nominalizat la categoria cea mai bună coloană sonoră originală pentru "Madres Paralelas".

Este cea de-a 9-a nominalizare pentru Almodovar, care a mai câștigat Globul de Aur cu "Todo sobre mi madre" (1999) și "Hable con ella" (2002), și care la ediția de anul viitor va avea ca rivale filmele "Compartment Nr.6" (Germania, Rusia și Finlanda), "Drive My Car" (Japonia), "The Hand of God" (Italia) și "A Hero" (Iran și Franța).

Printre actorii latino-americani, pe lângă cei spanioli, care au primit nominalizări se numără și artistul guatemalez Oscar Isaac, la secția televiziune, pentru rolul său din miniseria difuzată de HBO, "Scenes from a Marriage".

La rândul lor, actrița americană de origine columbiană, Rachel Zegler, și cea de origine portoricană, Ariana Debose, sunt nominalizate la categoriile cea mai bună actriță în rol principal și, respectiv, în rol secundar pentru rolurile lor din noua versiune a musicalului "West Side Story", regizat de Steven Spielberg.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 ianuarie anul viitor într-o gală care nu va fi difuzată la televiziune și despre care nu se cunosc detalii.

În iulie anul acesta, postul NBC, care transmitea în mod tradițional ceremonia Globurilor de Aur din 1996, a anunțat că nu va difuza evenimentul în urma acuzațiilor de corupție și lipsă de diversitate în rândul membrilor săi.

Totuși, HFPA, care a integrat un grup de 20 noi membri și a aprobat un cod de conduită pentru a-și reface imaginea, este dispusă să-și continue calendarul și a anunțat luni nominalizările de pe canalul său de YouTube, avându-l ca prezentator pe rapperul Snoop Dogg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău