„Dosarul fraudei bancare” | Noi detalii despre perchezițiile de la BNM

  • 29 Aprilie 2020 18:22
„Dosarul fraudei bancare” | Noi detalii despre perchezițiile de la BNM

Pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului, anunță Procuratura Generală, într-un comunicat. Acțiunile procesual penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Procuratura Anticorupție a desfășurat la 5 martie curent o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea unui actual și fost viceguvernator, Ion Sturzu și respectiv Emma Tabîrță, precum și a unui șef de direcție de la BNM, dar și a lui Dorin Drăguțanu. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău