„Dosarele Viorel Morari” | Fostul șef al Procuraturii Anticorupție vrea să revină în sistem și va depune plângere pentru tortură (Anticoruptie)

  • 15 Februarie 2020 14:04
„Dosarele Viorel Morari” | Fostul șef al Procuraturii Anticorupție vrea să revină în sistem și va depune plângere pentru tortură (Anticoruptie)

Viorel Morari nu renunță la funcția de procuror și intenționează să revină în sistem, însă nu se va conforma anumitor reguli de acolo. Declarațiile au fost făcute de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție după ce instanța de judecată l-a eliberat din arest preventiv, scrie Anticoruptie.md.

Viorel Morari a spus că nu renunță la lupta sa și va continua să-și apere în instanță drepturile, inclusiv suspendarea din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, dar și controlul efectuat de Procuratura Generală la instituția pe care a condus-o. „Chiar dacă am fost în arest preventiv, eu rămân procuror și nu voi renunța la acest statut. M-au ținut în arest ca să mă umilească, să mă facă să renunț, dar nu cedez”, a spus Morari, potrivit sursei citate.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a mai declarat că va depune plângere pentru tortură: „M-au adus în cătușe, deși eram escortat de șase mascați. Mai mult, am declarat că nu am de gând să mă eschivez de la anchetă sau să evadez”.

Viorel Morari și-a reiterat poziția că dosarele i-au fost fabricate pentru că s-a opus sistemului și va lupta ca să-și demonstreze nevinovăția. El a precizat că va contesta statutul de parte vătămată a lui Veaceslav Platon în dosarul care i se incriminează: „Platon nu a fost condamnat, nu a avut de suferit, ce fel de parte vătămată poate fi?”.

Referindu-se la procurorul care a făcut denunțul ce-l incriminează, Morari a spus că este vorba de un fost subaltern al său, care se răzbună. „Dumnealui a recunoscut că a comis o ilegalitate și nu trebuie să aibă statut de martor. Dacă spune că i-am dat atunci indicații ilegale, de ce a executat și nu a raportat conducerii Procuraturii Generale? În gestiunea lui s-a aflat dosarul intentat lui Constantin Țuțu pentru estorcarea a 20 de mii de euro, pe care l-a tergiversat. Dacă s-ar face un control, cred că vor mai fi descoperite la el astfel de dosare”, a spus fostul șef al Procuraturii Anticorupție.

Viorel Morari este învinuit într-un dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut la 10 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău