„Dodon - persona non-grata în diasporă” (Revista presei)

  • 09 Martie 2017 09:41
„Dodon - persona non-grata în diasporă” (Revista presei)

Revista presei din 9 martie 2017

Ziarul de Gardă publică joi, 9 martie, detalii din dosarul penal deschis pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci. Totodată  ZdG vă aduce ultimele detalii din dosarul delapidării a 2 milioane de lei din bugetul Biroului Național de Statistică, instituție care, la trei ani de la efectuarea Recensământului, încă nu a făcut publice rezultatele. Publicația scrie și despre bilanțul justiției făcut la Adunarea Generală a Judecătorilor, boicotată de Dodon, Filip, și Cebotari care și-au trimis reprezentanț. Dodon a fost huiduit de moldovenii stabiliți în Italia, titrează ZDG.  Oamenii au adus cu ei pancarte pe care scria: „Dodon – trădător de țară”. Cu toate acestea, șeful statului a scris pe pagina sa de facebook că la Padova a fost întâlnit cu drag, remrcă ziarul.

Dodon - persona non-grata în diasporă”, titrează Jurnal.md; Portalul publică imagini video cum a fost șeful statului huiduit în Italia.  Ziarul reține și mesajele de pe pancarte - „Dodon - trădător de țară”, „Dodon nu este președintele meu”, „Dodon - persona non-grata în diasporă”. 

Igor Dodon a întreprins o vizită privată în Italia, în cadrul căreia a decis să aibă o întrevedere la Padova, unde locuiesc cei mai mulți moldoveni, cu diaspora moldovenească, scrie și Adevărul. Președintele le-a vorbit cetățenilor despre viziunile sale asupra politicii interne și externe, subliniind necesitatea de a avea relații bune atât cu UE, cât și cu Rusia. În caz contrar, potrivit șefului statului, Moldova nu are viitor și va fi ruptă în bucăți.Igor Dodon le-a spus cetățenilor că pledează pentru regimul liberalizat de vize și pentru dezvoltarea relațiilor economice, dar și proiectelor implementate de UE în țară, însă se opune unor valori: „unele lucruri care sunt în Europa nouă nu ne trebuie, care distrug credința”, a mai declarat Dodom citat de Adevărul.

Unimedia publică comentariul fostului premier Ion Sturza postat pe facebook, vizita președintelui Igor Dodon în Italia. "Domnule președinte Dodon, pentru a mânca niște spaghete cu soția, de 8 martie, nu e neapărat să mergeți la Padova. Mergeți la Sadova. Niște murături cu fasole (e post) ar fi mai sănătoase, politic vorbind întrucât nu sunteți burjui, ci socialist, draga doamne...”

De când Igor Dodon e președintele Republicii Moldova, nu trece o săptămână fără să nu ne facă de rușine în fața partenerilor internaționali, observă Timpul. Fie că nu verifică drapelul de stat în vizitele oficiale, fie că aberează la Moscova, făcând declarații care depășesc statutul său, fie o face pe grozavul în Europa. Afirmații penibile, care îi depășesc atribuțiile, ca un angajat  care nu își vede lungul nasului. Penibil din cale afară a fost și cu interzicerea participării soldaților noștri la exercițiile militare de la Galați, alături de alte opt țări. Apoi răspunsul dat ambasadorilor României și SUA. Pentru că atitudini de felul acesta pot exista doar acolo unde situația ți-o permite.A tot repetat (obsesiv) discursul său despre statalitate și independență, de parcă observația celor doi ambasadori se voia proiect de lege, subliniază Timpul. Ziarul menționeazî însă că  Igor Dodon își păstrează în sertar declarația de independență când e vorba de bani. Nu se simte lezat în independența sa când ia bani de la partenerii noștri, Uniunea Europeană, SUA sau România.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău