„Cum citim benzi desenate” – eveniment organizat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” de Ziua Internațională a Cititului Împreună

  • 02 Februarie 10:22
„Cum citim benzi desenate” – eveniment organizat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” de Ziua Internațională a Cititului Împreună

În data de 7 februarie, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), numită și Ziua Mondială a citirii cu voce tare. Această ediție va demara la bibliotecă cu genericul – Cum citim benzi desenate. Scopul inițiativei este de a ne reuni pentru a celebra puterea cuvintelor, bucuria oportunității de a pune în valoare benzile desenate.

În această zi, va avea loc o întâlnire cu ilustratorul și designer-ul grafic Octavian Curoșu, autor cu o vastă experiență în domeniul benzilor desenate. În cadrul evenimentului, autorul va încuraja publicul de a spune povești prin intermediul benzilor desenate.

Evenimentul va avea loc la ora 10:00, în Sala cu coloane, Sediul central al Bibliotecii Municipale, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148.

De asemenea, se va organiza un program de promovare și lecturare a benzilor desenate și  în rețeaua de biblioteci a Bibliotecii Municipale.

Proiectul World Read Aloud Day a fost inițiat de LitWorld, în anul 2010, iar în Republica Moldova începând din 2018. Pe parcurs, acesta transformându-se într-o mișcare globală, celebrat în peste 170 de țări, ce adună milioane de cititori, scriitori și ascultători din comunitățile din întreaga lume, pentru a se bucura de puterea lecturii și pentru a influența extinderea alfabetizării globale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău