''Creierul'' atacului ucigaș de la Universitatea din Kabul, arestat de forțele afgane

  • 14 Noiembrie 2020 20:00
''Creierul'' atacului ucigaș de la Universitatea din Kabul, arestat de forțele afgane

Forțele de securitate afgane l-au arestat pe cel considerat a fi "creierul" din spatele atacului ucigaș de la Universitatea din Kabul de la începutul acestei luni, a declarat sâmbătă vicepreședintele Amrullah Saleh, transmite DPA, prelut de Agerpres.

Saleh l-a identificat pe autorul atacului ca fiind Adel, un rezident al provinciei nord-estice Panjshir, care a fost recrutat de rețeaua Haqqani. Potrivit vicepreședintelui, Adel și-a terminat al treilea an de studii islamice la universitate înainte de a fi atras de rețea.

Se crede că rețeaua Haqqani are legături strânse cu talibanii și, potrivit experților, acționează adesea ca o aripă militară a grupării talibane.

Pe 2 noiembrie, trei bărbați înarmați au luat cu asalt campusul Universității din Kabul și au deschis focul asupra studenților, profesorilor și angajaților, omorând cel puțin 22 de persoane și rănind 27.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, deși guvernul afgan a respins această afirmație și a insistat în repetate rânduri că a fost organizat de rețeaua Haqqani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău