„Coridor umanitar'' deschis provizoriu pentru 5.000 de venezueleni care au trecut luni în Columbia

  • 12 Martie 2019 14:13
„Coridor umanitar'' deschis provizoriu pentru 5.000 de venezueleni care au trecut luni în Columbia

Peste 5.000 de venezueleni au trecut luni în Columbia printr-un ''coridor umanitar'' deschis provizoriu de autoritățile de la Caracas, după mai bine de două săptămâni de la închiderea frontierei, relatează AFP.

Această măsură ''a permis unui număr de peste 3.300 de minori venezueleni să revină la cursuri și pentru circa 1.800 de adulți să poată intra în Columbia pentru a primi îngrijiri medicale în această țară'', a indicat instituția columbiană pe probleme de migrație, într-un comunicat.

Punctele de trecere a frontierei fuseseră închise la sfârșitul lui februarie de guvernul lui Nicolas Maduro, în ajunul unui mare concert organizat la Cucuta, în Columbia, pentru a susține trecerea unui ajutor umanitar, care a rămas în cele din urmă blocat. Pe durata închiderii frontierei, mii de venezueleni și columbieni din zona de frontieră au recurs la căi periculoase de contrabandă.

Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istoria sa și este paralizată de joi de o pană uriașă de electricitate, transmite Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău