„Cel mai simplu brad de Crăciun”, vechi de 100 de ani, s-a vândut cu 4.000 de dolari

  • 23 Decembrie 2023 10:25
„Cel mai simplu brad de Crăciun”, vechi de 100 de ani, s-a vândut cu 4.000 de dolari

Un brad de Crăciun simplu, înalt de 78 de centimetri și cu doar 25 de crengi, s-a vândut la licitație cu peste 4.000 de dolari, relatează Smithsonian Magazine.

Prezentat drept „cel mai simplu brad de Crăciun din lume”, acesta a fost scos la licitație cu un preț estimat de 70-100 de dolari, potrivit Hansons Auctioneers, care atribuie „magiei Crăciunului” suma neașteptat de mare cu care s-a vândut bradul, potrivit Digi24.

„Inițial a fost cumpărat cu câțiva bănuți, dar acum a fost vândut cu câteva mii. Este uluitor. Cred că se datorează puterii nostalgiei”, spune Charles Hanson, proprietarul casei de licitații. Bradul i-a aparținut inițial lui Dorothy Grant, a cărei familie l-a cumpărat pentru casa lor din Leicestershire, Anglia, în 1920.

Când l-a văzut pentru prima oară, fetița de 8 ani a fost „extrem de încântată”, potrivit casei de licitații. Ea i-a împodobit ramurile cu vată care semăna cu zăpada, deoarece globurile erau o „extravaganță” la acea vreme. Grant a păstrat bradul toată viața ei.

Când a murit, la vârsta de 101 de ani, în 2014, fiica ei în vârstă de 84 de ani, Shirley Hall, l-a moștenit.

„Vânzătoarea a decis să se despartă de brad pentru a onora memoria mamei sale și pentru a se asigura că acesta supraviețuiește, ca o umilă amintire a anilor 1920”, spune Hanson.

Deși seamănă cu brazii artificiali produși în serie și vânduți de magazinul universal Woolworths, acesta are vopsea roșie pe suportul din lemn, ceea ce îl diferențiază de produsele Woolworths. Hall crede că bradul a fost cumpărat de la un magazin din Londra.

Unii dintre primii brazi artificiali de Crăciun, făcuți din pene de gâscă vopsite în verde, au fost produși în Germania în secolul al XIX-lea, potrivit casei de licitații. În anii 1920, Woolworths a început să vândă unii dintre primii brazi artificiali produși în masă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău