„Câteva sute de mii de olandezi” ar fi dezvoltat deja anticorpi de #covid

  • 16 Aprilie 2020 12:23
„Câteva sute de mii de olandezi” ar fi dezvoltat deja anticorpi de #covid

În urma unui studiu efectuat pe donatori de sânge olandezi, s-a constatat că aproximativ trei procente dintre participanți au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, au transmis joi autorități sanitare olandeze, ceea ce indică procentajul populației olandeze care ar putea avea, deja, infecția, transmite Reuters, citat de RRA.

Șeful Institutului Național pentru Sănătate (RIVM), Jaap van Dissel, a făcut publice aceste rezultate în timpul unei dezbateri cu parlamentul.

"Acest studiu arată că aproximativ trei la sută din populația olandeză a dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului. Se poate calcula că este vorba despre câteva sute de mii de oameni", a subliniat Van Dissel, referindu-se la o populație a țării de aproximativ 17 milioane.

În Olanda au fost confirmate până în prezent 28.158 de cazuri de coronavirus, însă sunt testați deocamdată doar pacienții în stare gravă și personalul medical.

Serviciul de donare sânge Sanquin a anunțat, la 19 martie, demararea unui program de efectuare a 10.000 de teste săptămânale, însă, ulterior, a anunțat că va anunța rezultatele testelor doar RIVM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău