''Brazilianul Pablo Escobar'', arestat în Ungaria

  • 22 Iunie 2022 12:32
''Brazilianul Pablo Escobar'', arestat în Ungaria

Poliția federală braziliană l-a arestat marți în Ungaria pe unul dintre ''cei mai mari traficanți internaționali'', supranumit ''brazilianul Pablo Escobar'', fugit din 2020 și suspectat că se află la conducerea unei vaste organizații de trafic de cocaină cu destinația Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În cooperare cu Interpolul, poliția braziliană ''confirmă arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de 'Major Carvalho', considerat unul dintre cei mai mari traficanți internaționali actuali'', potrivit unui comunicat.

Potrivit presei braziliene, care îl numește ''Pablo Escobar al Braziliei'', Roberto de Carvalho, un fost polițist, trăia în Europa și folosea documente false pentru a se sustrage autorităților.

Arestat în Spania sub o identitate falsă pentru presupus trafic de droguri, el a fost eliberat după ce a plătit cauțiune și a falsificat un certificat de deces pentru a scăpa de urmărirea justiției, potrivit unui reportaj prezentat de TV Globo anul trecut.

Mandatul de arestare pentru ''Major Carvalho'' a fost emis în noiembrie 2020, într-o operațiune care a dus la confiscarea a ''peste 500 de milioane de reali brazilieni (aproximativ 100 de milioane de dolari) de la organizația criminală pe care o conducea'', potrivit poliției federale braziliene.

Operațiunea a avut ca scop ''destructurarea financiară a organizațiilor responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaină către Europa, folosind ca rută în principal porturile braziliene''.

Ancheta a avut ramificații în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România și Dubai, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău