„Basarabia - file din poveste” ediția a IX-a - 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România

  • 27 Martie 2022 09:15
„Basarabia - file din poveste” ediția a IX-a - 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Duminică, 27 martie, se împlinesc 104 ani de la la Unirea Basarabiei cu România, prima provincie românească care a luat decizia unirii cu România. Gestul românilor din Basarabia a fost urmat, în noiembrie, de cei Bucovina, și la 1 decembrie, de cei din Transilvania.

Pentru a marca acest moment important pentru istoria și identitatea României, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB) organizează,  în perioada 25-27 martie, cea de a IX-a ediție a Festivalul ,,Basarabia-File din poveste”.  Scop evenimentului este de a promova cultura specifică spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea diferitelor activități care reflectează valorile și obiceiurile naționale.

Programul festivalului cuprinde o serie variată de activități, având menirea de a crea o atmosferă plăcută și agreabilă atât pentru tinerii basarabeni din Brașov, cât și pentru brașovenii care vor participa la acest eveniment.

În prima zi a festivalului, mai exact pe 25 martie, ora 15:30,  la  Bistro de l`Arte, va avea loc o seara de socializare la care vor participa, alături de organizatori, oameni de cultură, sponsori și parteneri, și, de asemenea, foștii membri ai ATB.

În cea de-a doua zi, 26 martie, în Piața Sfatului va avea loc evenimentul  ,,Basarabian Hugs”, în cadrul căruia membrii asociației vor oferi trecătorilor îmbrățișări și  informații despre Basarabia și festival. Momentul culminat al acestui festivalul va fi pe 27 martie, începând cu ora 17:30, la Sala Patria, când, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, va avea loc un eveniment cultural dedicat Unirii Basarabiei cu România.

În cadrul acestuia, vom avea o serie de numere artistice:

  • dansuri populare românești din partea ansamblului folcloric ,,Junii Brașovului’’;
  • stand up;
  • recital de poezie;
  • cântece;
  • dansuri contemporane;
  • muzică instrumentală la chitară și pian;
  • dansuri populare moldovenești, reprezentate de ansamblul ,,Codrenii” din Republica Moldova;

Menționăm  că party-ul este organizat cu scop caritabil, de aceea prețul biletului de intrare este 15 ron. În schimb, accesul la concert va fi gratuit.

                                                    

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău