„Apă-Canal Chișinău” vorbește despre calitatea apei de la robinet

  • 11 Octombrie 2018 15:39
„Apă-Canal Chișinău” vorbește despre calitatea apei de la robinet

Pe parcursul lunii septembrie, din apeductul municipal au fost prelevate peste 15 mii de probe de apă, din care au fost efectuate peste 30 de mii de încercări. Societatea „Apă-Canal Chișinău” precizează într-un comunicat de presă că zilnic, înainte de pomparea în rețeaua de distribuție a municipiului Chișinău, calitatea apei este monitorizată la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici, transmite IPN.

Potrivit unui comunicatul de presă al furnizorului de apă, calitatea apei este monitorizată la două laboratoare: Laboratorul Stației de apă Nistru (LSN) și Laboratorul apă potabilă (LAP). Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate.

Calitatea apei în procesul de tratare și în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toți parametrii indicați în actele normative existente și în conformitate cu graficele de prelevare a probelor și efectuare a investigațiilor de laborator, aprobate de Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău.

SA „Apă-Canal Chișinău” face apel către consumatori să informeze despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă și sistemul de canalizare, cu indicarea datelor de contact pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău