„Apă-Canal Chișinău” a primit trei generatoare de energie electrică din partea USAID

  • 24 Mai 2023 15:14
„Apă-Canal Chișinău” a primit trei generatoare de energie electrică din partea USAID

Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal Chișinău” a primit trei generatoare de energie electrică cu o capacitate totală de aproximativ 880 kW pentru a asigura fiabilitatea serviciilor în cazul deconectărilor de energie la nivel național sau în situații de urgență, transmite MOLDPRES.

Donația are o valoare de 157 mii de dolari SUA și a fost realizată de către USAID, în cadrul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova.

„Astăzi am participat la evenimentul de recepționare a unuia din cele trei generatoare, care este cel mai mare, cu capacitatea de producere a energiei de 400 kW. Acesta a fost amplasat la Stația de Tratare a Apei, acolo unde apa se filtrează și se prelucrează conform parametrilor de calitate, iar ulterior este livrată pentru cei peste un milion de consumatori din municipiul Chișinău, inclusiv suburbii și orașul Ialoveni”, a spus primarul capitalei, Ion Ceban.

Al doilea generator cu capacitatea de 160 kW va fi amplasat la sediul central al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, iar al treilea este mobil, cu capacitatea 320 kW și va putea fi utilizat la necesitate la oricare dintre obiectivele strategice ale întreprinderii.

În prezent, zilnic, de la Stația de Tratare a Apei sunt livrate către consumatori circa 150 000 m³ de apă potabilă, sursa de alimentare fiind apa din râul Nistru. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău