„Acord comercial fenomenal" între SUA și Marea Britanie imediat după Brexit

  • 04 Iunie 2019 19:08
„Acord comercial fenomenal

Președintele american, Donald Trump, a anunțat marți că Statele Unite sunt pregătite să încheie un "acord comercial fenomenal" cu Marea Britanie, imediat după Brexit.

În timpul conferinței de presă susținute alături de premierul britanic, liderul de la Casa Albă a lăudat-o pe Theresa May pentru acordul pe care l-a negociat cu Uniunea Europeană și a subliniat că alianța dintre cele două țări rămâne cea mai puternică din lume.

Donald Trump: Cred că Brexitul se va întâmpla. Marea Britanie este o țară extraordinară, care dorește să aibă propria identitate, propriile granițe și vrea să-și rezolve singură afacerile, a declarat astăzi președintele american Donald Trump, care a anunțat că este pregătit să înceapă negocierile pentru un acord comercial imediat după ce vor fi înlăturate piedicile Brexitului.

În timp ce Regatul Unit face pregătiri pentru ieșirea din Uniunea Europeană, Statele Unite sunt pregătite pentru un acord comercial fenomenal între cele două țări. Există un potențial imens în acest acord, care poate fi de două sau chiar de trei ori mai mare decât ce se întâmplă în prezent.

Donald Trump a adăugat că nu există disensiuni în ceea ce privește colaborarea britanică cu compania chineză Huawei și că acest aspect a fost rezolvat.

În privința acordului nuclear iranian, premierul Theresa May a precizat că deși există puncte de vedere diferite, Marea Britanie susținând înțelegerea din care Washington-ul s-a retras, guvernul de la Londra va face tot ce-i stă în putință pentru a evita escaladarea conflictului.

Conferința de presă comună a celor doi lideri a avut loc pe fondul protestelor anti-Trump organizate în apropiere de Downing Street, la care se estimează că au luat parte în jur de 75.000 de persoane.

Președintele american spus însă că el a observat doar un mic protest și că o mare parte din informațiile vehiculate pe această temă sunt doar fake news.

sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău