„A sunat aseară mama”, o carte semnată de Emilia Plugaru

  • 26 Februarie 2020 15:00
„A sunat aseară mama”, o carte semnată de Emilia Plugaru

Poezii de dor, despre sat și tradițiile satului, scrise de-a lungul anilor de către scriitoarea Emilia Plugaru, se regăsesc într-o nouă carte. Titlul cărții, „A sunat aseară mama”, e și titlul primei poezii din volum.

Solicitată de IPN, scriitoarea a spus că este vorba despre poezii care ating sufletul omului. Dintr-un șir de poezii pe care le are scrise, le-a selectat pe cele cu teme de dor, sat, tradiții, părinți. Și celelalte vor ajunge la cititori, în alte două volume pe care planifică să le scoată de sub tipar până în toamnă.

Poezia „A sunat aseară mama”, prima din carte, a fost scrisă trei ani în urmă, în ajun de Crăciun. „Am două fete care sunt plecate departe, în Franța. Îmi era foarte dor de ele și m-am gândit că nu sunt eu singura mamă care are dor de copii, care au fost nevoiți să plece și am scris despre dorul unei mame față de fiica ei și răspunsul fetei acestei mame”, a spus Emilia Plugaru.

Cartea „A sunat aseară mama” poate fi găsită în librăriile din țară, dar și România. A fost editată într-un tiraj de 200 de exemplare.

Emilia Plugaru scrie poezii, povești și scenete de teatru de mai bine de 20 de ani. S-a manifestat mai ales prin literatura pentru copii. Este membră a Uniunii scriitorilor din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău