„Istoria românilor și universală”, exclusă din grila examenelor de absolvire a gimnaziului

  • 26 Noiembrie 2013 14:49
„Istoria românilor și universală”, exclusă din grila examenelor de absolvire a gimnaziului

Disciplina „Istoria românilor și universală” ar fi fost exclusă din grila examenelor obligatorii de absolvire a gimnaziului, potrivit unei declarații a Asociației Istoricilor.

Informația nu a fost confirmată deocamdată de Ministerul Educației, care anunțat că vă veni cu precizări mai târziu. Istoricii susțin că există un ordin semnat în acest sens de către ministrul Educației, Maia Sandu, și solicită anularea acestuia.

Reprezentanții Asociației Istoricilor din Republica Moldova consideră că ordinul Ministerului Educație prin care disciplina ”Istoria românilor și universală” ar fi exclusă din orarul examenelor pentru treapta gimnazială, subminează statutul acestui obiect de studiu și anulează o etapă importantă în pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat. 

Păstrarea examenului „Istoria românilor și universală” la treapta gimnazială va contribui la consolidare identității naționale, a subliniat vicepreședintele Asociației Istoricilor, Ion Negrei.

Ministerul Educației nu a confirmat dacă ”Istoria” a fost sau nu scoasă din lista examenelor de la treapta gimnazială. Serviciul de presă al ministerului a subliniat că a luat act de declarația Asociației Istoricilor și că va face public un răspuns, mai târziu.

Disciplina ”Istoria” a fost exclusă din lista disciplinelor de examene de absolvire a gimnaziului și din lista disciplinelor obligatorii la Bacalaureat în perioada  când la guvernare se afla Partidul Comuniștilor și a fost reintrodusă acum doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău