„Dosarul Transnistria. Istoria unui conflict înghețat”, lansat la Chișinău

  • 17 Iulie 2013 10:46
„Dosarul Transnistria. Istoria unui conflict înghețat”, lansat la Chișinău

O carte despre conflictul transnistrean a fost lansată joi, 29 martie, la Chișinău, semnată de istoricul și jurnalistul român Corneliu Filip.

Despre volumul intitulat „Dosarul Transnistria. Istoria unui conflict înghețat”, politologul Oazu Nantoi a declarat că  este lucrarea de căpătâi pentru orice istoric care va dori să studieze conflictul de pe Nistru de acum 20 de ani.

Istoricul Gheorghe Cojocaru, care a îndeplinit și calitatea de moderator al dezbaterilor care au avut loc în cadrul lansării de carte, a remarcat modul în care lucrarea este documentată, dar și stilul adoptat de autor.

La rândul său, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, profesorul Dan Dungaciu, consideră ca fiind necesară și utilă apariția acestei cărți, cu atât mai mult în România, acolo unde se cunosc puține date despre conflictul din estul Republicii Moldova de acum 20 de ani.

Prezent la lansarea de la Muzeul Național de Istorie și Arheologie al Moldovei, autorul cărții, Corneliu Filip, a vorbit despre sursele pe care le-a folosit pentru scrierea acestei cărți și a mărturisit că s-a străduit să rămână obiectiv, lăsînd concluziile pe seama cititorilor.

Evenimentul editorial a fost organizat de Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academiei de Științe a Moldovei și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie și Arheologie a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău