ZdG: Reparație de MILIOANE la vila prezidențială de la Condrița (Revista presei)

  • 29 Iunie 2017 09:33
ZdG: Reparație de MILIOANE la vila prezidențială de la Condrița (Revista presei)

Revista presei din 29 iunie 2017

Deși sediul nu este inaugurat, șefa Biroului NATO și-a început activitatea în Chișinău, titrează portalul Deschide.md.

Șefa Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, a fost acreditată de autoritățile moldovene, se află la Chișinău și activează deja în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Report.md de un înalt oficial NATO de la Bruxelles. De asemenea, s-a convenit asupra amplasării Oficiului de legătură al NATO din Chișinău. În prezent, însă, clădirea se află în construcție, Oficiul urmând a fi deschis pe parcursul anului curent, odată cu finalizarea lucrărilor de construcție”, a precizat oficialul NATO.

Adevărul îl citează pe liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care îl critică pe Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării şi actualul preşedinte executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN). Mocanu susţine că este imposibil să schimbi denumirea de partid, din partidul „Dreapta” în PUN, într-un termen atât de restrâns în care ar fi făcut-o Şalaru, fără a avea sprijinul lui Vlad Plahotniuc.

Avocații Baroului Chișinău avertizează cu declanșarea grevei generale în semn de protest față de aplicarea excesivă a aresturilor și aresturilor la domiciliu, titrează Evenimentul Zilei. Adunarea Generală a Baroului Chișinău își exprimă îngrijorarea sa cu privire la degradarea dramatică a situației ce ține de aplicarea excesivă de către instanțele judecătorești a măsurilor preventive excepționale sub formă de arest și arest la domiciliu.

Ziarul de Gardă relevă cine sunt „sponsorii” judecătorului Oleg Melniciuc, reținut pentru îmbogățire ilicită, care i-au oferit acestuia 1,2 milioane de lei în ultimii 8 ani.

În același ziar găsim un interviu cu expertul economic Adrian Lupușor despre frauda bancară și reformele guvernării.

Ziarul de Gardă revine la dosarul licitațiilor trucate în grădinițe. Un inculpat din acest dosar continuă să câștige milioane de lei din contracte cu statul, susține publicația.

Vila prezidențială de la Condrița a fost reparată, lucrările începând la câteva luni de la învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte. Ziarul de Gardă are în ediția sa de astăzi detalii despre acest proces (ediția print).

Timpul își exprimă îngrijorarea după ce Igor Dodon a declarat că R. Moldova ar putea reveni la grafia chirilică. În cadrul unui club de presă organizat în localitatea Holercani de pe malul Nistrului, acesta a mai declarat că președinția va bloca reforma executivului, și va impune drept condiție introducerea Istoriei Moldovei ca materie de studiere obligatorie în școli. „Istoria Moldovei este sarcina mea numărul unu”, a spus Igor Dodon. El a mai anunțat că i-a propus liderului de la Tirapsol, Vadim Krasnoselskii, să delege reprezentanţi în delegaţia oficială a preşedintelui Republicii Moldova peste hotare.

Editorialistul Igor Volnițchi reține o declaraţie a preşedintelui Igor Dodon, care prevesteşte mari schimbări în politica moldovenească. El a declarat că susține reforma Guvernului și este pregătit să accepte demisia actualului Cabinet de miniștri, condus de Prim-ministrul Pavel Filip. Potrivit autorului, avem posibile două scenarii (schimbarea Guvernului şi alegerile parlamentare anticipate) şi ambele presupun demisia/demiterea Premierului Pavel Filip. În această situaţie, declaraţia şefului statului trebuie tratată cu mare atenţie şi citită printre rânduri. El ştie ceva şi acum anticipează, pregăteşte terenul, încercând ca de fiecare dată să obţină şi dividende politice de pe urma unor preconizate mişcări, scrie Tribuna.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:38 %
Vint:4,1 m/s
Mie
18 °C
Joi
20 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău