Vlad Țurcanu: Procuratura Generală și SIS trebuie să facă lumină în cazul Bolboceanu

  • 20 Martie 2017 18:30
Vlad Țurcanu: Procuratura Generală și SIS trebuie să facă lumină în cazul Bolboceanu

Instituțiile statului trebuie să facă publică mai multă informație pe cazul fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu. Potrivit fostului consilier prezidențial Vlad Țurcanu, există sute de agenți de influență străină, infiltrați în instituțiile publice, care acționează împotriva Republicii Moldova

”Procuratura Generală și SIS trebuie să verse lumină în acest caz, iar după aceea să-i dea posibilitatea domnului Bolboceanu să se disculpe, în cadrul unui proces deschis pe care-l merită acest caz neobișnuit, totuși, pentru R.Moldova. De ce neobișnuit? Pentru că în Republica Moldova nu a fost acceptată a Lege a Lustrației, prin care să țină departe de instituțiile publice acele persoane care au colaborat cu structuri ale fostului regim sovietic opresiv. Însă nu s-a întâmplat acest lucru, de aceea la conducere am avut în toți acești 25-26 de ani oameni care au și angajamente cu structuri străine de interesele R.Moldova. Dacă se va constata în instanță că dl Bolboceanu a fost un deputat care a uneltit împotriva intereselor R. Moldova, n-ar trebui să fim foarte entuziasmați, pentru că în continuare în diferite instituții ale statului ar exista sute, poate chiar mii de alți agenți de influență străină care nu neapărat lucrează pentru consolidarea statalității R.Moldova”, a declarat Vlad Țurcanu, la Radio Chișinău.

Totodată, Vlad Țurcanu consideră că instituțiile statului trebuie să se sesizeze și pe cazurile de dezinformare și propagandă antieuropeană.

”E important și modul în care acționăm în toate celulele societății pentru edificarea unei conștiințe a populației. Asistăm la un fel de edificare a restaurației, avem la președinție un domn care vorbește în cu totul alt registru, ni se servesc zilnic la TV porții de dezinformare, propagandă antieuropeană și instituțiile statului trebuie să se sesizeze și în aceste cazuri”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 27 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7119 -0.0000
USD 16.8184 -0.0000
RON 4.2607 -0.0000
UAH 0.6438 -0.0000
RUB 0.2743 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău