Vlad Țurcanu: Orientarea geopolitică a ministrului Apărării este o miză importantă (Ora de Vârf)

  • 12 Septembrie 2017 17:25
Vlad Țurcanu: Orientarea geopolitică a ministrului Apărării este o miză importantă (Ora de Vârf)

Una din mizele importante pentru numirea ministrului Apărării este orientarea geopolitică a acestuia, opinează fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Analistul crede că Igor Dodon va încerca din răsputeri să nu admită un ministru cu vederi euroatlantice, altfel s-ar pierde sensul aflării sale în funcția de președinte, în ochii partenerilor săi ruși.

„Mai întâi că s-ar cuveni ca, în sfârșit, să avem un ministru al Apărării. În curând se împlinește un an de când Șalaru a fost demis din această funcție, ceea ce spune multe despre preocupările actualei guvernări pentru securitate. Ar fi de preferat ca viitorul ministru să fie unul  frecventabil pentru partenerii noștri occidentali, care ne pot ajuta să ne primenim armata. Aici însă este una din mizele importante, și anume orientarea geopolitică a ministrului.

Igor Dodon va încerca din răsputeri să nu admită un ministru cu vederi euroatlantice. Iar dacă n-ar reuși în această întreprindere, și-ar pierde cu totul sensul aflării sale în funcția de președinte, în ochii partenerilor săi ruși.”

Vlad Țurcanu crede că dacă Igor Dodon nu va semna Decretul de numire a lui Eugen Sturza, această dispută se va rezolva la Curtea Constituțională, care a spus anterior că la o a doua propunere din partea prim-ministrului, președintele este obligat să numească acea persoană în funcția de ministru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
2 °C
Câțiva nori
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Mie
-2 °C
Joi
-1 °C
Vin
-2 °C
Sâm
-7 °C
Dum
-9 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7342 -0.1290
USD 16.6902 -0.0231
RON 4.4489 -0.0268
UAH 0.6178 -0.0018
RUB 0.2958 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău